top of page

TRAPRENOVATIE

Traprenovatie is al jaren een erg populair onderwerp, het is een zeer solide en eenvoudige manier om een trap op te knappen, zonder hak en breekwerk. Door mijn kennis op het gebied van diverse houtsoorten, de ervaring in de bewerking en afwerking ervan kan ik u op de juiste manier adviseren. 
Een traprenovatie is over het algemeen op te leveren binnen twee werkdagen, afhankelijk van de manier van bekleden.
 
Renovaties zijn in 10 kleuren laminaat mogelijk, variërend van betonlook tot granietlook en uiteraard diverse houtlook effecten.
Daarnaast het opleveren van een mooie eiken trap, +/- 50 kleur mogelijkheden d.m.v. een behandeling met Monocoat houtolie.
 
Manieren en oplossingen om vanaf de trap aan te sluiten op verdiepingsvloeren zijn vaak verschillend, in alle gevallen komen we tot een mooie en veilige afwerking, het is eventueel ook mogelijk om een overloop, doorgaans 3-4 m2 te bekleden in de stijl van de trap.
 


Voor extra informatie of complexe vragen, neemt u gerust contact met mij op, ook behoort een vrijblijvend bezoek met demonstratie van kleuren en materialen zeker tot de mogelijkheden.

Het is mogelijk om;

  • Alleen treden te bekleden, meestal in combinatie met schilderwerk van de bestaande stootborden en wangen (zijkanten).

  • Als de trap gestoffeerd is geweest en na het verwijderen ervan onder de lijmresten zit zijn de stootborden nagenoeg nooit meer mooi strak te krijgen.
    In dit geval zullen de treden en de stootborden bekleed moeten worden, doorgaans worden in dat geval de onderkanten van de treden ook bekleed.


Extra opties;

  • Wanneer de wangen (zijkanten) van de bestaande trap ook met stof bekleed zijn geweest zijn er twee keuzes, het verwijderen van de lijmresten, schuren, plamuren en de wangen opnieuw afschilderen.

  • De uitgebreidste optie is het bekleden van de bestaande wangen middels een overzet materiaal in laminaat (wit), hout, of eiken.

  • Dimbare Led-verlichting kan onder de trede aangebracht worden en geschakeld worden met een bluetooth afstandsbediening.

  • Leuningen in dezelfde stijl van de nieuwe trap (zowel recht of gebogen), de leuninghouders op de wand kunnen intact blijven of vervangen worden. 

bottom of page